Hyppää pääsisältöön
Kuva
Vihreää väriä -näyttelyn kutsuilme. Värillisiä palloja ja kasveja.
11.9.–5.12.2021 ti-su klo 11-18, ma suljettu

Vihreää väriä

Olemmeko valmiita katsomaan väriä uusin silmin? kysytään Vihreää väriä -näyttelyssä Jyväskylässä. 

Tekstiilien väriloisto on meille arkea ja persoonallisuuden esiintuomista, mutta mitä piilee värien takana? Luonnonväriaineilla värjäystä, värjäämisen trendejä, tulevaisuutta ja kestävää kehitystä sekä erilaisia värjäystekniikoita ja niiden ekologiaa pohditaan Suomen käsityön museon näyttelyssä. Astu kanssamme väriliemeen ja pohditaan yhdessä minkä värisiin tekstiileihin tulevaisuudessa verhoudumme!

Luonnonväriset villalangat ovat olleet trendikkäitä jo tovin, mutta tekstiilien värjääminen tuskin on katoamassa minnekään. Tekstiilien värjäyksen perinteet kumpuavat kaukaa ihmisen historiasta ja värjääminen on yksi vanhimmista käsitöistä, mutta värjäämisen tarpeet ja tavat ovat eläneet vuosisatojen saatossa. Värjääminen on muuttunut käsityöläisammatista teollisuudeksi ja toisaalta myös harrastukseksi.

Vihreää väriä -näyttelyssä Suomen käsityön museo, Helsingin yliopiston johtama BioColour-hankeColoria.net ja juhlavuottaan viettävä Värjärikilta sukeltavat värisammioon ja tutkailevat tekstiilien värjäämistä eri näkökulmista.  Näyttelyssä voit kulkea väriaineiden matkassa värjäämisen perinteistä ja värjäriammatin syntymisestä teollistuneen värjäämisen kautta nykypäivän kasvivärjäyshypeen ja kurkotella kanssamme värjäyksen tulevaisuuteen.

Tapahtuman hinta

Pääsyliput

  • Aikuiset 8 €
  • Eläkeläiset 6 €
  • Opiskelijat 4 €
  • alle 18-vuotiaat maksutta

Perjantaisin kaikille vapaa pääsy!

Meillä käy Museokortti. 

Tapahtuman järjestäjä
Suomen käsityön museo
+358 14 266 4370
Tapahtuman osoite
Kauppakatu 25, Jyväskylä