24.10.2020 19.00

Dario Fo:n tarinoita

Jyväskylän Kansannäyttämö esittää Teatteri Miilulla Dario Fon yhteiskunnallisesti kantaaottavia ja hauskoja tarinoita.

Jyväskylän Kansannäyttämö tarttuu jälleen Dario Fohon, draaman ja komedian mestariin.

Ensi-illassa tarinoita Dario Fo:lta. Kahdessa tarinassa on kirjoittajana yhdessä Darion kanssa hänen vaimonsa Franca Rame. Esityksen ohjaa Tarja-Liisa Qvintus.
Dario Fo on ainoa, joka on saanut Nobel-palkinnon Samuel Beckettin lisäksi draamakirjallisuudesta. Beckett v. 1969 ja Dario Fo v. 1997.
Nyt Kansannäyttämöllä nähdään viisi tarinaa. Ne ovat: Herääminen, Kaanaan häät, Meillä kaikilla on sama tarina, Lasaruksen kuolleista herääminen ja Perhoshiiruli.
Ne ovat tarinoita, joista ilveilijä puhuu. Säälimättömiä, röyhkeitä, kantaaottavia, hauskoja ja napauttavat meitä tärkeistä asioista eli juuri niistä mistä pitää puhua. Dario Fo on ihmisyyden puolella. Hän on vastaan yhteiskunnan epäkohtia, kuten vain harvojen etua ajavia poliitikkoja, itsekästä kirkkoa ja ahneita ihmisiä. Hän puhuu niiden puolesta, jotka ovat heikoimmilla.
”Herääminen” kertoo naisesta, joka elää työläisyhteiskunnassa, jossa vaaditaan liikaa. ”Kaanaan häät” on Jeesuksen ensimmäinen ihme, jota kaikki odottavat. Muuttuuko vesi viiniksi? ”Meillä kaikilla on sama tarina” on tarina naisena hyväksynnästä, mikä riittää? Samalla se on hauska aikuisten tarina sadun muodossa. – Väliajan jälkeen nähdään ”Lasaruksen kuolleista herääminen”, jossa kansa odottaa herkeämättä Ihmeidentekijää, joka mahdollsesti saa Lasaruksen henkiin. Viimeisenä näemme tarinan ”Perhoshiiruli”, jossa lammaspaimen etsii elämää ja hiirulia.
Esiintyjinä näemme Maarit Laakkosen (Herääminen), Sami Valkosen (Kaanaan häät), Tiina Siitosen (Meillä kaikilla on sama tarina), Esa Valkilan (Lasaruksen kuolleista herääminen) ja Aapo Salosen (Perhoshiiruli). Musiikin esitykseen valmistaa Ari Järvinen sekä valot ja äänet Ville Jaatinen. Valokuvat ovat Maija Holman ja esitteiden kuva Tuukka Toijanniemen.
Estiyksen kesto väliaikoineen on n. 2 h 10 min.

Tapahtuman hinta: 

15 € peruslippu, 10 € työttömät, eläkeläiset, sivarit / varusmiehet, opiskelijat

Tapahtuman osallistujamäärä: 
15 x 55
Tapahtuman järjestäjä: 
Jyväskylän Kansannäyttämö

Tapahtumasarja

Tapahtuman osoite: 
Sammonkatu 7, 40100 Jyväskylä
Tapahtuman www-sivut: