Sylvie Bézardin rintakoruissa yhdistyy kierrätysmateriaalit ja värit.
7.9.–8.12.2019

La Normandie Boréale – Käsityötä Ranskasta

Syksyllä 2019 Suomen käsityön museoon saadaan tuulahdus Ranskasta, kun normandialaisten käsityöläisten ryhmä Élan de créateurs esittelee töitään kahdessa näyttelyssä. 

11 eri alojen taitajaa tuo museoon ranskalaista nykykäsityötä ja muotoilua kuten keramiikkaa, tekstiilitöitä, koruja, kierrätysmateriaalitöitä ja taidekäsityötä. Värikkäisiin ja leikitteleviin myyntinäyttelykokonaisuuksiin mahtuu niin perinteisempiä tekniikoita kuin kekseliäitä uusia tapoja käyttää materiaaleja. 

Kantavana ajatuksena La Normandie Boréale -näyttelyn toteuttamisessa on ollut yhteistyömahdollisuuksien luominen suomalaisten ja ranskalaisten käsityöläisten välille. Suomen käsityön museon syntyaikoina museon kokoelmiin hankittiin esineistöä vertailuaineistoksi kotimaiselle tuotannolle Pariisin maailmannäyttelystä vuonna 1889. Kokonaan ranskalaislähtöistä näyttelyä ei museossa ole kuitenkaan ennen nähty. 

Yhteistyö normandialaisten käsityöläisten kanssa alkoi, kun Suomessa pitkään asunut, mutta sittemmin Normandiaan palannut Madame Andrée Le Gros-Henriksen ehdotti Suomen käsityön museolle yhteistyötä kahden kotiseutunsa välillä. Le Gros-Henriksen kokosi yhteen normandialaisia käsityöläisiä, jotka innostuivat mahdollisuudesta tuoda teoksiaan esille Jyväskylään ja näin jatkaa Suomen käsityön museon ja Ranskan välillä toista sataa vuotta jatkunutta käsityöhenkistä yhteistyötä. Suomen käsityön museon ja normandialaisryhmän yhteistyönä syntyi näyttely, jonka kuratoinnista museon puolesta on vastannut FM Maija Oinonen

Suomen käsityön museon näyttelyt avoinna ti-su klo 11-18, ma suljettu. 
 

Tapahtuman järjestäjä: 
Suomen käsityön museo
014 266 4370
Tapahtuman toimipaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Kauppakatu 25, Jyväskylä
Tapahtuman www-sivut: