ti-su klo 11-18

Atelieerit Ateenan liepeillä - varhaiset keskisuomalaiset taiteilijakodit

Näyttelyssä sukelletaan ensimmäisten keskisuomalaisten kuvataiteilijoiden ateljeekotien elämään. Esillä on kotielämää sekä taiteilijoiden perheenjäseniä ja tietenkin työhuoneita kuvaavia tauluja sekä esineistöä Keski-Suomen museon kokoelmista.

Alvar Cawén, Jonas Heiska, Urho Lehtinen ja Carl Bengts viitoittivat keskisuomalaisen kuvataiteen ensiaskeleet 1900-luvun alussa. Heiska ja Lehtinen rakennuttivat taiteilijakodit vain kivenheiton päähän toisistaan Jyväskylän Älylään. Bengts osti kodin Äijälänjoen varresta. Cawén puolestaan vietti lapsuutensa Mutasen pappilassa Korpilahdella. Hänen ateljeekotinsa sijaitsi myöhemmin Helsingissä, mutta sen sisustuksesta suuri osa oli peräisin lapsuudenkodista Korpilahdelta. Kalustuksen kruunasi Cawénin äidin Eleonora Boije af Gennäsin perintöflyygeli Ilolan kartanosta Porvoosta.

Näyttelyssä selviää, kuka kutsui kotikaupunkiaan aina Ateenaksi? Kenen ateljeekotia kutsuttiin Pälveläksi, kenen Kumpulaksi ja kenen kotipesää on puolestaan luonnehdittu Pienois-Kalelaksi. Kuka hoiti mehiläisiä ja kenen silmäteränä olivat puutarhan omenapuut? Entäpä kuka joutui luopumaan huvilastaan juuri ennen kuolemaa?

Tapahtuman hinta: 

Aikuiset 8 €
Eläkeläiset 6 €
Opiskelijat ja Jyväskylän kaupungin työntekijät 4 €
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Meillä käy myös Museokortti.

Ilmainen sisäänpääsy perjantaisin.

Tapahtuman järjestäjä: 
Keski-Suomen museo
014 266 4346
Tapahtuman osoite: 
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
Tapahtuman www-sivut: