Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kekripukki tulessa Könkkölän rannassa. Henkilö katsoo selkä kameraan päin kekripukin palamista. Rahoittajien logot. Kuva Marjut Rautiainen
5.11.2022 10.00–17.00

Könkkölän Kekrijuhla 2022

Könkkölän Kekrijuhla 2022

TERVETULOA JUHLISTAMAAN VUODEN PIMEINTÄ JUHLAA KÖNKKÖLÄÄN!
Kekri on muinainen suomalainen juhla, joka merkitsi aiemmin sekä sadonkorjuukauden että kalenterivuoden loppua. Könkkölän Kekrijuhlassa halutaan juhlistaa yhdessä rauhallista laskeutumista kylmenevään ja pimenevään vuodenaikaan. Ohjelmaa on tarjolla kaikenikäisille ja juhlaan on vapaa pääsy.

OHJELMA:
Tuotemyyntiä ja yritysesittelyjä päärakennuksessa sekä pihapiirissä. Mukana mm. Kuukkajärven kasvimaa, Ohelan tila, Varioida, Kaukapellon tila, Jyväs-Hamppu, Lehtolan Limousin, Ahontuvan Tarhat, Taitajan Tupa, Satunnaisia retkiä, Hoitohuone Keijun Taika, Vanhan Roosan Hunaja, Atelier Susanna, Essi Vesanen, Naanu, Keijupoukaman Ponit sekä Sarvenperän kyläyhdistys.

Keijupoukaman Ponit ja Suuri Suomalainen vievät ratsastusretkelle tai valjakkovaunuajelulle Könkkölän pihapiiriin klo 10-13. Kekrikeijuna ja Keijupoukaman pääkeijuna toimii Anni Laukkanen, mukanaan Suomen ratsastajainliiton hyväksymä hevoskerhon ohjaaja Minja Heiskanen.

Maaseudun Sivistysliiton IDYLLI-hanke järjestää pihalla biohiiletystyöpajan klo 12-13.30.

Ohjattu Luontoyhteyskävely Lumo-luontopolulla klo 14 alkaen, oppaana luontoyhteysohjaaja Annamaria Suvanto.

Rentouttavaa niska- ja hartiaseudun hierontaa sekä päähierontaa (10€/15min) tekevät päärakennuksen salissa Hoitohuone Keijun taian Minna Pietiläinen sekä hieroja Anu Kilpeläinen. Anu Kilpeläinen klo:12-15 välisenä ajalla.

Jyväskylän Maa- ja kotitalousnaisten kahvila klo 10-16 päärakennuksen salissa. Tarjolla on mm. suolaista piirakkaa ja pullaa sekä kahvia, teetä ja mehua.

Erähetkiä Könkkölän kodalla tarjoaa Satunnaisia retkiä eli erä- ja luonto-opas Satu Riipinen. Tarjolla muurikkalettuja & nokipannukahvia/nokipannuteetä 2 €
Muurinpohjalettu, hillo ja kermavaahto 5 €. Maksuvälineenä käteinen!

Kunnallistekniikan museo avoinna koko päivän.

Päärakennuksen kabinetti on päivän ajan kiertotalouspajana:
Parsinta- ja paikkaustyöpajaan voi tulla korjaamaan oman vaatteen. Taitajan Tuvan Minna Kilpioja opastaa, miten parsia tai paikata erilaisin tekniikoin.

Kabinetissa myös Maaseudun Sivistysliiton järjestämä Hiilikädenjälkipiste, jossa voi mitata oman hiilikädenjäljen.

Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten infopiste, jossa annetaan neuvontaa kotipuutarhan ja luonnonantimien säilöntään.

Ilta huipentuu kekripukin polttoon Könkkölän ranta-alueella klo 16.30 alkaen.

Kekrijuhlan ytimessä on yhteisöllisyys ja tapahtuma järjestetään yhteistyössä luontoalan yrittäjien, käsityöläisten, lähituottajien, Maaseudun Sivistysliiton IDYLLI-hankkeen sekä Maa- ja kotitalousnaisten kanssa.

Tapahtuma on osa “Kestokulttuuria kohti kylillä ja keskustoissa” -kehittämis- ja investointihanketta. Leader JyväsRiihi on myöntänyt hankkeelle rahoitusta EU:n maaseuturahastosta.

Tapahtuman järjestäjä
Green Care -keskus Könkkölä ry
Tapahtuman osoite
Vesangantie 37, 40630 Jyväskylä
Tapahtuman kaupunginosa: