Mustavalkoinen piirustus jossa iso puu ja sen edessä istuva ihminen
27.3.-16.5.2021 ti-su klo 11-18

Terveydeksi! – Sairaala Novan taidetta

Uuteen Sairaala Novaan toteutettua taidetta esittelevä näyttely taidemuseon Galleriassa tuo sairaalan teokset yleisön tutustuttaviksi originaalien ja valokuvien kautta.

Terveydeksi! -näyttely esittelee uuden Sairaala Novan taidetta. Esillä on painotekniikoin toteutettujen teosten originaaleja seitsemältä taiteilijalta. Lisäksi näyttelyssä nähdään muotoilija Petri Vainion valaisininstallaation prototyyppejä ja muotoilija Emma Hagmanin sairaalalle suunnittelemia kuoseja.

– Taiteen merkitys on sairaalassa ihmisten hoitaminen ja terveyden edistäminen. Sairaala Novan taidehankintojen johtoteemaksi nostettiin luonto, erityisesti keskisuomalaiset kansallispuistot. Koska luontoa ei voi tuoda sisään, sitä tulkittiin sairaalassa sekä sisustuksen että taiteen kautta, kertoo sairaalan taidekoordinaattorina toiminut näyttelyn kuraattori Teija Isohauta.

Tulevaisuudessa sairaala tulee sijoittamaan taiteeseen varattua osuutta osallistavaan taiteeseen. Se tarkoittaa eri alojen taideprojektien toteuttamista yhteistyössä potilaiden ja henkilökunnan kanssa. Pilottiprojektina näyttelyssä on esillä interaktiivinen installaatio Pascal, joka toteutettiin lasten psykiatrian osastolla taiteilijoiden Dawn Prescotin ja Tuukka Pasasen ohjauksessa.

Tapahtuman hinta: 

Vapaa pääsy

Tapahtuman järjestäjä: 
Jyväskylän taidemuseo
014 2266 4391
Tapahtuman osoite: 
Kauppakatu 23, Jyväskylä
Alakerran Galleria
Tapahtuman www-sivut: