11.12.2019 19.00

AdAstra-teatteri Maailmankaikkeuden nopein kello

AdAstra-teatterin syksyn näytelmä on Philip Ridleyn Maailmankaikkeuden nopein kello, jonka on ohjannut Riku Suonio

Lintujen valtaama hylätty tehdas keskellä neonerämaata. Ympäriltä murenevassa ullakkoasunnossa Kapteeni Tick taistelee rapistuvan kehonsa kanssa ja odottaa väistämätöntä. Hänen elämänkumppaninsa ja elättinsä, Cougar ”Puuma” Glass, on itsensäympärille kietoutunut tyhjäntoimittaja, joka ei suostu vanhenemaan. Ilmassa kihelmöi odotus ja sen täyttymys, kun Puuma on jälleen kerran viettämässä yhtä 19-vuotissyntymäpäiväjuhlistaan. Tällä kertaa yhteisen leikin panokset ovat kovemmat, kun Puuma on virittänyt ansan kunniavieraalleen, teini-ikäiselle Foxtrot Darlingille. Julmat syntymäpäiväjuhlat eivät kuitenkaan etene marssijärjestyksen mukaan, kun Foxtrotilla on mukanaan yllätys, tuore kihlattu Sherbet Gravel. Kostonhimoinen kuokkavieras tietää Puumasta synkän salaisuuden eikä aio jäädä makaabereissa juhlissa seinäkukkaseksi.

Maailmankaikkeuden nopein kello on tarina ajasta ja sen rajallisuudesta, toisaalta se kertoo narsismista ja äärimmäisestä hedonismista. Näytelmä on synkän kaunista ja julman hauskaa rakkauskauhua elämän ja kuoleman kysymyksistä ja maailmankaikkeuden kokoisesta ongelmasta olla yksin ja yhdessä.

Maailmankaikkeuden nopein kello (The Fastest Clock in The Universe) on kuvataiteilijana, kirjailijana ja elokuvaohjaajanakin tunnetun Philip Ridleyn (s. 1960) keskimmäinen osa epävirallisesti nimetystä “East End Gothic Trilogy”:sta. Se sai kantaesityksensä vuonna 1992 ja on omalta osaltaan käynnistänyt 90-luvun brittiläisen nykyteatterin uutta aaltoa. Neljännesvuosisadassa vain ajankohtaisemmaksi käyneet teemat Vakiopaineen teatteritilaan ohjaa jyväskyläläinen teatteriaktiivi Riku Suonio. Aiemmin hän on ohjannut AdAstralle muun muassa näytelmät Doloreksen tunnustus ja Vihan jumala.

Rooleissa: Mikko Hintikka, Eemeli Rytkönen, Juuso Porras, Petra Luukkainen ja Silke Valkeinen

Apulaisohjaus: Minttu Leppälä
Valosuunnittelu ja tekniikan ajo: Hanna Hämäläinen
Äänisuunnittelu ja musiikki: Jussa Palve14
Lavastus: Toni S. Halonen
Tarpeisto: Anna Haapala
Puvustus: Silke Valkeinen
Maskeeraus ja hiukset: Tuija Kytölä
Graafinen suunnittelu: Hanna Hämäläinen ja Riku Suonio
Valokuvat: Hanna Hämäläinen
Tuotanto: AdAstra-teatteri 2019

Tapahtuman hinta: 

12 €, 10 € (työtön, opiskelija, eläkeläinen, varusmies, siviilipalvelusmies), 9 € (ryhmäliput, varaukset puhelimitse 045 7872 5350 klo 12-18 välisenä aikana)
Veikkauskortilla 2 € alennus normaalihintaisesta lipusta. AdAstra-teatteri kuuluu KeHY ry:n 5 €:n rinkiin.

Tapahtuman järjestäjä: 
AdAstra-teatteri
045 7872 5350

Tapahtumasarja

Tapahtuman osoite: 
Baari Vakiopaine, Kauppakatu 6
Tapahtuman www-sivut: 
Tapahtuman Facebook-osoite: 
Tapahtuman kaupunginosa: