Jyväskylä Sinfonian kamarikokoonpano syksy 2020
4.11.2020 19.00

Jyväskylä Sinfonia: Kamarikonsertti: Get It!

Siiri-Sofia Kanerva, viulu
Dmitrii Iurev, alttoviulu
Juha Malmivaara, sello
Ari Mansala, kontrabasso
Kristjan Parts, klarinetti
Sanna Wihinen, fagotti
Jussi Järvenpää, käyrätorvi
June Binnie, lyömäsoittimet

Bohuslav Martinů: Kvartetto
Gene Koshinski: Get It!
Ludwig van Beethoven: Septetto

Get it? Tajuatko? Kamarimusiikin ei tarvitse aina olla sävellettyä pelkästään totunnaisille jousikvarteteille ja soolosoitin-piano-duoille!

Tämän tajusi jo 1800-luvun alussa Beethoven, joka laajassa septetossaan – eli seitsemän soittajan yhteiskoitoksessa – kertaheitolla sekä jatkaa klassismin ajan serenadien perinnettä, suuntaa jo tulevaan sinfoniseen maksimaalisuuteen että ennen muuta juhlii ja tanssii kuin maalaistalonpoika. Tämän tajusi myös 1900-luvun alussa tšekkiläinen Bohuslav Martinů, joka kokeili niinkin eksentristä kokoonpanoa kuin klarinetti, käyrätorvi ja sello sekä sotilasmusiikista tutumpi virvelirumpu – ja onnistui luomaan ratkiriemukkaan uusklassisen iloittelun syvällisyydestä tinkimättä. Ennen kaikkea tämän tajusi kuitenkin nykyaikana yhdysvaltalainen Gene Koshinski, joka halusi vapauttaa fagotin ”rokkaamaan” yhdistäen sille pariksi kevyen musiikin puolelta kevennetyn rumpusetin.

Eli kamarimusiikissa voi kokeilla erilaisia kokoonpanoja ja se voi parhaimmillaan vain vapauttaa säveltäjiä ja muusikoita? Tajuan! Get it!
 

Tapahtuman hinta: 

Lippu.fi: 17,50 / 14,50 / 9,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €
Teatterin lippumyymälä: 15 / 13 / 8 €

Tapahtuman järjestäjä: 
Jyväskylä Sinfonia
Tapahtuman osoite: 
Jyväskylän kaupungintalo
Tapahtuman www-sivut: