Kaksi naista kävelemässä luonnon helmassa
23.9.2020 16.3020.30

Koulutus vapaaehtoiseksi liikuntaluotsiksi

Vapaaehtoisille liikuntaluotseille on kysyntää – lähde mukaan toimintaan ja ilmoittaudu koulutukseen.

Liikuntaluotsiksi haluaville järjestetään koulutus etänä keskiviikkona 23.9. klo 16.30 alkaen. Koulutuksessa käydään läpi liikunnan hyötyjä, liikuntaluotsausta sekä vapaaehtoistoimintaa. Etäkoulutukseen tarvitaan etäkontaktiin soveltuva laite (mobiililaite tai tietokone) sekä verkkoyhteys. Liikuntaluotsikoulutukseen on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumisen jälkeen osallistujille lähetetään sähköinen linkki koulutukseen.

Poikkeuksellisen kevään ja kesän jälkeen vapaaehtoistoiminta tuo mielekkyyttä ja hyvinvointia ihmisten arkeen. Pitkien kotonaoloaikojen tai eristyksen jälkeen liikuntaluotsitoiminnan kautta voi lisätä omaa ja toisten hyvinvointia.

Liikuntaluotsitoiminta

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen ja Vapaaehtoistoiminnan palvelut Vaparin järjestämä maksuton liikuntaluotsitoiminta käynnistyy varovaisin askelin maanantaista 7.9. alkaen. Liikuntaluotsit ovat vapaaehtoisia, joita voi pyytää liikuntakaveriksi, jos yksin liikkumaan lähteminen arveluttaa. Liikuntaluotsia voi tiedustella keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9–10.30 päivystysnumerosta p. 014 266 8922.  Muina aikoina puheluihin vastataan mahdollisuuksien mukaan.

Koronavirustilanteen seurauksena useiden ihmisten liikkuminen on vähentynyt tai loppunut kokonaan. Liikkumisen aloittaminen tai lisääminen on mukavaa ja turvallista yhdessä liikuntaluotsin kanssa. Koronaviruksen vuoksi vapaaehtoisia suositellaan käyttämään kasvomaskeja luotsitilanteissa, mutta se ei ole pakollista. Kaikissa Jyväskylän kaupungin toiminnoissa noudatetaan THL:n ohjeistuksia koronavirukseen liittyen ja niihin saa osallistua ainoastaan täysin terveenä. 

Liikuntaluotsitoiminta Jyväskylän kaupungin verkkosivuilla https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/liikuntaluotsi  

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Erityisliikunnanohjaaja Tiina Kurittu
p. 014 266 3144, tiina.kurittu[at]jyvaskyla.fi

Tapahtuman järjestäjä: 
Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut
014 266 3144
Saat linkin etäyhteydellä järjestettävään koulutukseen ilmoittautumisen yhteydessä.
Tapahtuman www-sivut: 
Tapahtuman Facebook-osoite: