Hyppää pääsisältöön
Kuva
6.7.2022 18.00–20.00

Säkeiden jäljillä - runokävely

Runokävely tekee paluun Harjun ja Seminaarinmäen tunnelmallisiin maisemiin Eino Leinon päivänä. 

Runokävely palaa Harjun ja Seminaarinmäen tunnelmallisiin maisemiin runon ja suven päivänä 6.7. klo 18 alkaen.

Runokävely starttaa Harjun Neron portaiden puolen välin tasanteelta ja päättyy Kirjailijatalon puutarhaan, jossa runojalkojaan voi lepuuttaa pienten tarjoilujen äärellä.

Tapahtuman järjestää Keski-Suomen Kirjailijat. Konseptin on luonut runoilija AP Kivinen.

Tervetuloa säkeiden jäljille!

Satakielet matkan varrella:

EEVA ÅKERBLAD on Jyväskylässä asuva esikoiskirjailija ja kirjoittamisen opettaja. Esikoisteoksessaan Huolenpitoja (Kustantamo S&S 2022) hän yhdistelee runoutta ja proosaa ja käsittelee unenomaisen kylpyläfantasian kautta mm. hoivan, levon ja huolenpidon teemoja. Åkerblad kirjoittaa mieluiten näennäisen tarpeettomia luonnoksia ja vähän itseltäänkin salassa.

NIKLAS SALMI on tamperelainen apostolinkyytipoika. Hän asuu runoilijoiden Pispalassa, mutta tuntee olonsa kotoisimmaksi kävelyillä ei-mihinkään. Salmen kolmas runoteos Ihon siniset joet juoksevat keltaiseen metsään (Enostone 2021) nimettiin Tiiliskivi-palkintoehdokkaaksi. Ensi vuonna ilmestyy neljäs, tekijän tytärtä käsittelevä runokokoelma, joka syntyi hoitovapaalla lastenvaunuja lykkiessä.

AULI KOKKONEN on pyhäntaalainen runoilija, kuvataiteilija, joogaopettaja ja muotoilija. Hän voitti Poetry Slamin Lahden osakilpailun 2021 ja on julkaissut runokokoelmat Almanakka (2017) sekä Tuli tuuli valo sade pimeyspimeyspimeys (2020). Kokkosen runoissa tuoksuu sammal; jalat juurina runon kulkija tavoittelee maan sydäntä ja rytmiä.

ELMY HELMOS on suomalais-ranskalainen kirjallisuuden opiskelija ja runoilija. Hänen esikoisrunovihkonsa Näin nähdään unia julkaistiin helmikuussa 2021 (Esterin kirja). Hänen teksteistään välittyy kiinnostus mytologiaa, semiotiikkaa ja kielen sanomatonta puolta kohtaan. Niissä liikutaan laajojen ja abstraktien teemojen parissa; ajan, unen, muistin, menetyksen ja rakkauden tasoilla.

AP KIVINEN on jyväskyläläinen runoilija ja Poetry Slamin Suomen mestari 2015. Kolmas runoteos Tulen maasta jossa odotetaan uutta kevättä ilmestyi 2020 (Reuna). Häneltä on julkaistu myös suomennos ghanalaisesta eläinsadusta Anansi tekee revontulet (Enostone 2021). AP johdattelee runoilijat ja kuulijat runokävelylle.

Tapahtuman järjestäjä
Keski-Suomen Kirjailijat
Tapahtuman osallistujamäärä
50
Tapahtuman kaupunginosa: