3.6.–6.9.2020 ti-su klo 11-18

Pekka Luukkola: Maiseman aika - Sense of Time

Valokuvaaja Pekka Luukkola etsii uusia tapoja kuvata suomalaista maisemaa.

Suurikokoisten valokuvien ikiaikaiset rantakalliot ja sinisen illan hämyssä hehkuva tuli pysäyttävät katsojan pohtimaan suhdettaan paikkaan ja aikaan. Laajaan Maiseman aika – Sense of Time -näyttelyyn Luukkola on kuvannut mm. keskisuomalaista järvimaisemaa Saarijärvellä ja Kuhmoisissa. Pitkä valotusaika ja isokokoinen laakafilmi tekevät näkyväksi hetkiä ja tapahtumia, joita ihmissilmä ei havaitse.

”Rauhallinen sininen iltahämy, vastakohtana ihon ja tulen lämpimille sävyille, alkoi kiehtoa minua jo vuosia sitten. Näin siinä haasteen yrittää kohdata monin tavoin kaluttu ja kuvattu maisemamme uudella tavalla. Tulen avulla kuvaan liikettä, ajan kulumista ja ihmisen olemassaoloa ilman näkyvää hahmoa. Pyrin tuomaan esiin jonkin lyhyen tapahtuman kulun, ikään kuin sen filmille tallentuneen historian.”

Pekka Luukkola (s.1968) on helsinkiläinen valokuvaaja, taiteilija ja kirjantekijä. Hän on väitellyt tohtoriksi Aalto-yliopistosta aiheenaan valokuvan laatu ja hänen teoksiaan on huomioitu mm. Fotofinlandia-, Ars Fennica- ja Vuoden kirjavalio -kilpailuissa. Luukkolan teoksia on muun muassa Suomen valtion taidekokoelmassa sekä Helsingin, Tampereen, Hämeenlinnan, Jyväskylän ja Salon taidemuseoissa sekä monissa yksityiskokoelmissa Suomessa ja ulkomailla.

 

Tapahtuman hinta: 

8 € / 6 € / 4 €, perjantaisin vapaa pääsy

Tapahtuman järjestäjä: 
Jyväskylän taidemuseo
014 266 4391
Tapahtuman osoite: 
Kauppakatu 23, Jyväskylä
Tapahtuman www-sivut: 
Tapahtuman Facebook-osoite: