nainen sohvalla
6.5.–31.10.2020

Digitaalinen Meidän JKL -valokuvanäyttely

Lähde matkalle Jyväskylän kaupunkiympäristöön ja koe se uusin silmin. Näyttely on Jyväskylän kaupungin Nuorten Kuvasta Viestiksi -pajan toteuttama. Valokuvanäyttelyyn on koottu tarinoita ja valokuvia siitä, miltä Jyväskylän kaupunkiympäristö näyttää nuorten valokuvaajien näkökulmasta.

Miltä näyttää yksinäisyys, lähiluonto tai ihmisten kohtaamattomuus kaupungissa? Valmis näyttely sekä aihetta käsittelevät tarinat ovat katsottavissa osoitteessa: www.meidanjkl.net.

Projektissa hyödynnettiin osallistavan valokuvauksen menetelmiä, jotka kehittyivät ja syventyivät prosessin aikana. Valokuvausprosessi avasi uusia katseita kotikulmille, mikä käytännössä tarkoitti taidetyöpajan työkokeilijoiden oman kaupunkisuhteen tulkintaa ja tallentamista valokuvaamalla.

Näyttelyssä nousee esille hyvin henkilökohtaisia aiheita, kuten yhteisöllisyyden puute ja lähiluonnon merkitys. Yhteisöllisyyden puute on myös yksi näyttelyn voimakkaimmista viesteistä. Se toistuu etenkin jaksamista ja yksinäisyyttä kuvaavissa kirjoituksissa ja näihin liitetyissä valokuvissa, kuten kuvaajat kertovat. 

Tapahtuman www-sivut: 
Tapahtuman Facebook-osoite: