22.4.2020 19.00

Torstaiteatteri: Luvattu maa

Sorretut haastavat yhteisön ahtaat ihanteet. Esittää Torstaiteatteri. Ohjaus Mika Lahtinen. Kesto n. 1 tunti. Liput 12 / 10 / 8€

Käsikirjoituksen on tehnyt työryhmä Päivi Ala-Mutka, Ville Prusti ja Mika Lahtinen. He myös esiintyvät näytelmän rooleissa.

Luvattu maa -näytelmän tausta-aineistona on Vanhan testamentin ns. Exodus-kertomus, jossa Mooses johtaa kansaansa orjuudesta kohti luvattua maata.

Torstaiteatterin näytelmätoteutus keskittyy kansalaisten ja johtajien suhteisiin. Välillä kansa arvostaa Moosesta, tämän veljeä Aaronia ja siskoa Mirjamia, mutta he saavat osakseen myös perusteetonta vihaa ja panettelua.

Vaikka kansa on vapautunut ulkoisesta orjuudesta, sen sisäisissä suhteissa toteutuvat yhä alistaminen ja halveksunta. Ihanteet murtuvat. Matka luvattuun maahan ei olekaan vapaa ihmisyyden varjopuolista.

Myös johtajakolmikon suhteet rakoilevat. Aaron tekee kultaisen sonnin ja pettää siten Mooses-veljensä luottamuksen. Aaron ja Mirjam parjaavat yhdessä Moosesta, koska tämän vaimo kuuluu vieraaseen kansaan, ja vaimon ihonväri poikkeaa totutusta.

Parjauksesta seuraa rangaistus, josta kärsii vain Mirjam. Hänet karkotetaan määräajaksi omiensa parista.

Kun vanhat johtajat väistyvät, kansalaisten on valittava: Mikä menneestä säilytetään? Minkä on muututtava? Luotammeko uusiin johtajiin ja toisiimme siinä määrin riittävästi, että yhteinen elämä on mahdollista. Välitämmekö vai vihaamme?

Tapahtuman hinta: 

Pääsylippu 12 €. Eläkeläisille 10 €. Opiskelijoille 8 €.

Tapahtuman osallistujamäärä: 
30
Tapahtuman järjestäjä: 
Torstaiteatteri
040 557 5535

Tapahtumasarja

Tapahtuman osoite: 
Vapaudenkatu 24, 40100 Jyväskylä
Tapahtumapaikka on Kulttuuritila Omenapuu, joka sijaitsee vastapäätä Jyväskylän kaupunginkirjastoa
Tapahtuman www-sivut: