Kapellimestari-pianisti Olli Mustonen
1.4.2020 19.00

Jyväskylä Sinfonia: Beethovenin timantit

Olli Mustonen, kapellimestari ja pianosolisti

Ludwig van Beethoven: Coriolan-alkusoitto
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 4
Ludwig van Beethoven: Viulukonsertto, versio pianolle

Olli Mustonen on shamaani, jota ei kahlitse musiikissa mikään. Hän on luonnonvoima, joka kuulostelee musiikkia kuin se syntyisi tässä ja nyt. Hän on akrobaatti, joka jonglööraa volttia heittäessään. Hän on taikuri, joka yllättää yhä uudelleen joka kerta. Hän on kauneudenpalvoja, joka heittää esiin taikomansa kukat kuulijoiden korville.

Varsinainen shamaani oli Beethovenkin, jolle säveltäminen oli välillä tuskaa tuottavaa takomista ja timantin puristamista hiilestä. Kuuluisaan viulukonserttoonsakaan hän ei aluksi ollut tyytyväinen, vaan teki siitä version myös pianokonserttona. Ei siis ihme, että Mustonen ja Beethoven ovat primitiivisissä alkulähteiden etsinnöissään eräänlaisia sukulaissieluja. Ainakin Mustonen hioo edelleen koruriipuksia Beethovenin timanteista, ”kuudennen pianokonserton” lisäksi niin dramaattisesta Coriolan-alkusoitosta kuin hyväntuulisesta neljännestä sinfoniastakin.

Onnistuuko totuuden löytäminen? Piileekö vauhdin, vaarallisten tilanteiden ja virtuositeetin alla ikuisia musiikillisia aarteita? Jos jonkun, niin Olli Mustosen kyydissä se selviää.

Taiteilijatapaaminen klo 18.15 kulmalämpiössä: paikalla Olli Mustonen. Vapaa pääsy!

Tapahtuman hinta: 

Lippu.fi: 29,50 / 27,50 / 11,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €
Teatterin lippumyymälä: 27 / 25 / 10 €
 

Tapahtuman järjestäjä: 
Jyväskylä Sinfonia
Tapahtuman osoite: 
Jyväskylä City Theatre, Vapaudenkatu 36, Jyväskylä
Tapahtuman www-sivut: 
Tapahtuman Facebook-osoite: