Sellisti Andreas Brantelid
11.3.2020 19.00

Jyväskylä Sinfonia: Brantelid & Elgar

Ville Matvejeff, kapellimestari
Andreas Brantelid, sello

Andrea Tarrodi: Ascent
Edward Elgar: Sellokonsertto
Erkki Melartin: Sinfonia nro 5, Sinfonia brevis

 

Kevään ehdoton konserttitapaus on tässä: megalomaanisen uhkeat teokset, suuren suuri orkesteri ja päätähtenä lukuisia kilpailuvoittoja kahminut sellisti Andreas Brantelid! Brantelid tulkitsee ensivierailullaan Jyväskylässä Edward Elgarin ikisuositun sellokonserton, joka tarjoaa intiimin, pakahduttavan kauniin levähdyksen maailman melskeiden keskellä.

Erkki Melartin oli aikanaan juhlittu ja arvostettu säveltäjä, mutta on nykyisin jäänyt pahasti Sibeliuksen varjoon, kuten moni muukin myöhäisromanttinen suomalaissäveltäjä. Melartinin kohdalla varjo on erityisen syvä myös siksi, että hän pyrki profiloitumaan nimenomaan sinfonikkona ja teki sen aivan eri tavalla kuin Sibelius, joka tavoitteli sinfonioihinsa ankaruutta ja logiikkaa. Mahleria muistuttava monitahoinen, maailmaa ja sen kaikkeutta kartoittava kuvakudos oli taas lähempänä Melartinin sinfoniakäsitystä. Sinfonioista viides, lisänimeltään Sinfonia brevis on erinomainen esimerkki Melartinin sinfonisesta tyylistä sen sisältäessä niin kansantanssia kuin monimutkaista kontrapunktiakin.

Ruotsalaisen nykysäveltäjän Andrea Tarrodin musiikissa on samanlaista maailmoja syleilevää värikkyyttä kuin Melartinillakin, erityisesti Ascent-orkesterikonsertossa sen kuvatessa nousua valtameren syvyyksistä suurkaupungin urbaaniin sykkeeseen. 
 

Tapahtuman hinta: 

Lippu.fi: 29,50 / 27,50 / 11,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €
Teatterin lippumyymälä: 27 / 25 / 10 €
 

Tapahtuman järjestäjä: 
Jyväskylä Sinfonia
Tapahtuman osoite: 
Jyväskylä City Theatre, Vapaudenkatu 36, Jyväskylä
Tapahtuman www-sivut: 
Tapahtuman Facebook-osoite: