Nuoret heittelee palloa ulkona
22.1.2020 13.0016.00

Liikuntaluotsikoulutus nuorille

Ovatko liikunta ja vapaaehtoistoiminta lähellä sydäntäsi? Siinä tapauksessa liikuntaluotsitoiminta voisi sopia juuri sinulle!
 

18-29 -vuotiaille nuorille järjestetään koulutus liikuntaluotsitoimintaan keskiviikkona 22.1.2020 kello 13-16 Kansalaistoiminnankeskus Mataralla. Osallistuminen ja kaikki toiminta on luotsiksi haluaville maksutonta. Koulutus on järjestetty yhteistyössä Nuorten taidetyöpajan kanssa.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut etsii uusia ja innokkaita liikuntaluotseja mukaan toimintaansa. Liikuntaluotsit ovat Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen sekä vapaaehtoistoiminnan palvelut Vaparin kouluttamia vapaaehtoisia, jotka toimivat liikuntakavereina sellaista tarvitseville. Liikuntaluotsin pyytäminen on maksutonta kuntalaisille.

Liikuntaluotsikoulutukset antavat valmiudet toimia tukijana ja kannustajana omatoimisessa liikkumisessa tai liikunnan harrastamisessa. Liikuntakaveria kaipaavat ihmiset tulevat eri ikäryhmistä sekä erilaisista liikuntataustoista.

Liikuntaluotsia voi pyytää kaveriksi hyvin monenlaisiin liikunta-aktiviteetteihin, kuten kävelylle, kuntosalille tai hiihtolenkille. Luotsilta ei vaadita minkäänlaista aiempaa koulutusta, vain kiinnostus liikkumiseen ja vapaaehtoistoimintaan riittää. Liikuntaluotsitoimintaa sitoudutaan omien aikataulujen mukaisesti ja luotsattavia voi ottaa silloin kuin itselle sopii.

Liikuntaluotsitoiminta on ollut käynnissä jo vuodesta 2014 lähtien ja vuosien saatossa yli 2000 ihmistä on saanut luotsin avulla liikuntasuorituksen. Liikunta edistää ihmisen terveyttä ja hyvinvointia, ja jokaisella jyväskyläläisellä tulisi olla mahdollisuus liikunnan harrastamiseen. Joillekin liikkuminen tai liikunnan harrastaminen ei ole mahdollista omatoimisesti ja tällöin avuksi voi pyyttä liikuntaluotsia.

Kysyntää luotseille on jo pitkään ollut enemmän kuin tarjontaa, eli lähde rohkeasti mukaan iloiseen joukkoomme!

Lisätietoa ja koulutukseen ilmoittautuminen

liikuntaluotsi[a]jkl.fi
Erityisliikunnanohjaaja Tiina Kurittu p. 014 266 3144, tiina.kurittu[a]jkl.fi

https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu/lii...

Tapahtuman järjestäjä: 
Jyväskylän liikuntapalvelut
014 266 3144
Tapahtuman osoite: 
Matarankatu 6
Tapahtuman www-sivut: 
Tapahtuman Facebook-osoite: