Hyppää pääsisältöön
Kuva
Laiva kiinnitettynä laituriin Korpilahden satamassa
28.10.2021 18.00–19.30

Korpilahden asuinalueilta

Korpilahden asuinalueilta to 28.10. klo 18.00-19.30

Jyväskylän kaupunki kutsuu jälleen koolle asukkaita, luottamushenkilöitä ja kaupungin työntekijöitä yhteiseen keskustelutilaisuuteen.  Asukastilaisuudet tunnettiin aikaisemmin iltakahveina kuntapäättäjien kanssa.

 

Asuinalueillat ovat yksi tapa vahvistaa vuorovaikutusta asukkaiden, kaupungin työntekijöiden ja päättäjien kesken. – Tilaisuuksia suunnitellaan yhdessä asukasyhdistysten kanssa. Valituista teemoista kuullaan alustukset ja lisäksi keskustellaan pienryhmissä alueen vahvuuksista ja kehittämisen kohdista.

Asukasillan luonteeseen kuuluu, että ensin käydään läpi edellisellä kerralla esille nousseet kärkiteemat. Ovatko asiat edenneet ja ratkenneet suotuisasti vai ovatko ne edelleen ajankohtaisia ja tarvitsevat toimenpiteitä. Korpilahdella pohdittiin kaksi vuotta sitten muun muassa alueen elinvoimaa ja kaavoitusta. Keskustelun pohjaksi voi tutustua edellisen tilaisuuden muistioon sekä vastausosioon, jotka löytyvät asuinalueiltojen nettisivuilta.

Tämän kertaisen Korpilahden asuinalueillan teemoina ovat kaavoitus ja liikuntapalveluiden ajankohtaiset asiat. 

Alustukset virittävät osallistujat keskustelemaan:

– Korpilahdella on menossa monia kaavoitukseen liittyviä hankkeita. Muun muassa ELY-keskus pyytää parhaillaan kommentteja VT9 aluevaraussuunnitelmasta, joka koskee Korpilahden taajaman liittymiä. Lisäksi Salolan tuulivoimahankkeen kaavoitus tulee luonnosvaiheeseen syksyn aikana, kertoo suunnitteluinsinööri Arto Sipinen Jyväskylän kaupunkirakennepalveluista.

– Jyväskylän kaupungin alueen kattava liikuntapalveluiden palveluverkkoselvitys valmistui tänä syksynä. Korpilahden keskustan alueelle on suunnitteilla lähiliikuntapaikka, ja alueen asukkaat pääsevät mukaan suunnitteluprosessiin, kun se aikanaan käynnistetään, toteaa palveluesimies Jukka-Pekka Karttunen Jyväskylän liikuntapalveluista.

Tilaisuudet toteutetaan etäyhteyksillä. Lisäksi järjestetään “kisastudio”, mikäli ei ole mahdollisuutta osallistua etäyhteydellä.
Kisastudio on Korpilahden Yhtenäiskoululla, Kokkotie 20.

Tule Sinäkin mukaan osallistumaan ja vaikuttamaan oman asuinalueesi kehittämiseen.

www.jyvaskyla.fi/osallistu/illat

Tapahtuman järjestäjä
Kulttuuri-ja osallisuuspalvelut
050 327 3144
Tilaisuus toteutetaan etäyhteydellä. Paikan päällä järjestetään mahdollisuus osallistua "kisastudioon", mikäli etäyhteys ei ole mahdollista.
Tapahtuman osallistujamäärä
Etäyhteydellä mahtuvat kaikki halukkaat mukaan, paikan päällä noudatetaan THL:n ohjeistuksia