Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tiedettä kaikille -logo
27.1.2022 18.00–19.30

Jyväskylä-ilta: Minun Seminaarinmäkeni

Jyväskylän yliopiston Tiedettä kaikille -toiminnan torstain ohjelmapaikalla vuorottelevat Jyväskylä-ilta ja Keski-Suomi-ilta, joissa keskustellaan jyväskyläläisyyteen ja kotiseutuun liittyvistä asioista, sekä Kankaalla Lähitalot-toiminnan osana järjestettävä Lähitiedeilta. Ensimmäisessä illassa keskustellaan Seminaarinmäestä osana Jyväskylä-identiteettiä.

Jyväskylä-illassa tarkastellaan Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäkeä kotiseutunäkökulmasta. Illan järjestävät yhdessä Jyväskylä-Seura ry ja Jyväskylän yliopisto. Seminaarinmäen merkityksestä keskustelevat kouluneuvos Pälvi Teppo, Hankasalmen kunnanjohtaja Matti Mäkinen, Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja Helinä Mäenpää, maisteriopiskelija Hennamari Huikko ja kandiopiskelija Oona Jouhki. Illan juontaa Jyväskylän yliopiston museotoimintojen päällikkö Pirjo Vuorinen. Jyväskylä-ilta on osa Tiedettä kaikille tapahtumien maakunnallista ohjelmaa.

Tilaisuudessa keskustellaan siitä, miten Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäki on rakentanut ja rakentaa kampuksen kulkijoiden kotiseutuidentiteettiä. Seminaarinmäki on olennainen osa Jyväskylää - opiskelijoiden, henkilökunnan, asukkaiden ja vierailijoiden yhteinen tärkeä alue - rakennuksineen ja sisältöineen. Mihin asioihin, paikkoihin ja tunteisiin - ja miksi - Seminaarinmäki erityisesti liittyy? Miten Seminaarinmäki kulkee edelleen mukana siellä opiskelleiden tai työskennelleiden mielenmaisemassa, myös tulevaisuudessa?

Jyväskylä-Seura ry:n tarkoituksena on kotiseudun kehittäminen paikallisten erityispiirteiden pohjalta, elinympäristön laadun parantaminen, ihmisten viihtyvyyden ja kotiseututietouden lisääminen sekä luonnon- ja kulttuuriympäristön vaaliminen ja kestävän kehityksen edistäminen. Yhdistys järjestää mm. Kylä tutuksi -luentoja ja erilaisia tutustumisretkiä.

Tilaisuus toteutetaan verkkolähetyksenä. Linkki lähetykseen julkaistaan tapahtuman sivulla: Jyväskylä-ilta: Minun Seminaarinmäkeni — Jyväskylän yliopisto (jyu.fi)

Tallenne on nähtävissä myöhemmin myös Jyväskylä-Seuran Youtube-kanavalla.

Lisätietoja: Helinä Mäenpää puheenjohtaja@jyvaskylaseura.fi

Jyväskylä-illat
Mistä koostuu jyväskyläläisyys? Mitä Jyväskylä kotiseutuna meille merkitsee, olipa kysymys lyhyestä tai pidemmästä yhteisestä ajasta tai sukupolvien ketjusta. Jyväskylä-illassa pohdimme yhdessä eri toimijoiden ja kaupunkilaisten kanssa Jyväskylän menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta kotiseutuikkunasta. Jyväskylä-illan järjestävät Jyväskylä-Seura ry ja Jyväskylän yliopisto. 

Jyväskyläillat ovat osa Jyväskylän yliopiston Tiedettä kaikille -tapahtumia. Tiedettä kaikille -toiminta innostaa kaikenikäisiä tutkitun tiedon äärelle elämyksellisten tapahtumien, työpajojen ja näyttelyiden kautta. Toiminta kerää yhteen Jyväskylän yliopiston suurelle yleisölle avoimet tapahtumat ja palvelut sekä tarjoaa uudenlaisia toimintamuotoja eri-ikäisille kohderyhmille. Tapahtumatyyppejä ovat muun muassa tiistaiset Tiedeillat ja Luontoillat, keskiviikkoiset Tietokirja-illat, sekä lauantaisin järjestettävät lasten tapahtumat.

Lue lisää Tiedettä kaikille -nettisivuilta: jyu.fi/tiedettakaikille

Tapahtuman järjestäjä
Jyväskylän yliopisto
Tilaisuus toteutetaan verkkolähetyksenä.