Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kirjaston runoklubi
25.11.2021 18.00–19.00

Kirjaston runoklubi + avoin mikki

Runojaan pääkirjaston Lavalla (1. krs) esittävät Terhi Forssén, AP Kivinen ja Vesa Lahti. Runoklubin lopuksi avomikki, eli lava on vapaa kuulijoiden omille teksteille. Jos haluat varmistaa avomikkipaikkasi, laita viestiä aapo.ruuttunen[at]jyvaskyla.fi. 

Terhi Forssén on Jyväskylässä asuva runoilija, jonka elämään on mahtunut mukaan joutilas vaihe New Yorkin kaupungissa. Tapahtumassa kuullaan runoja hänen keväällä 2022 ilmestyvästä esikoisteoksestaan Sinä olet ääni minä olen hiljaa (Basam Books). Suurkaupunkiympäristöön sijoittuvassa teoksessa puhujan kaipauksen kohde tuntuisi olevan yhtä aikaa paikalla ja poissa.

on sama yö valtameren molemmin puolin / kellomme lyövät eri tahtiin / me emme muista edes vuosilukuja

 

AP Kivinen on julkaissut kolme runokokoelmaa, joista viimeisin on Tulen maasta jossa odotetaan uutta kevättä (Reuna 2020). Toinen kokoelma, Tšernobylin kissat oli Tiiliskivi-palkintoehdokkaana 2016. Poetry Slamin / lavarunouden Suomen mestarina (2015) hän on esittänyt runojaan myös ulkomailla. Runojen lisäksi häneltä on julkaistu suomennos länsiafrikkalaisiin kansantarinoihin pohjautuvasta eläinsadusta Anansi tekee revontulet (Enostone 2021).

olen täällä vain käymässä, kerran elämässä / uimaan opetteleva lapsi / kädet pohjassa, irtoamaisillaan / / laituri punnertaa aaltojen keskellä

 

Vesa Lahti on muuramelainen runoilija ja kirjoittamisen ja kääntämisen tutkija. Hän on toiminut Taiteen edistämiskeskuksen kirjallisuuden läänintaiteilijana Keski-Suomessa 2014-17. Lahti on julkaissut neljä runoteosta, joista viimeisin, Laulaisit minulle mustakärki (Poesia 2020). Lahden runoja on käännetty useille kielille ja hänen kolmas kokoelmansa Valo murtautuu kynnen alta ilmestyi kreikaksi syksyllä 2020.

Kumpupilvet irtautuvat / terävistä neulankärjistä, / vaeltavat soratietä. / Pysähtyvät miettimään. / / Väsyneissä luissa / syksy.

 

Terhi Forssénin valokuva: Harri István Mäki
AP Kivisen valokuva: Henna Virén
Vesa Lahden valokuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

HUOM! Tulethan kirjastoon vain terveenä. Jyväskylän kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille.

Tapahtuman järjestäjä
Jyväskylän kaupunginkirjasto
014 266 4123
Tapahtuman osoite
Vapaudenkatu 39-41, Jyväskylä
Lava, 1. krs.
Asiasanat:  
Tapahtuman kaupunginosa: