Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kuva Valon Kaupungin valoteoksesta
23.9.-25.9.2021 klo 20-24

Valon kaupunki 2021

Koko perheen valoteemainen kaupunkikulttuuritapahtuma palaa ilahduttamaan Jyväskylän seudun asukkaita jälleen 23.-25.9.

Jo 15. kertaa järjestettävä tapahtuma on kerännyt viime vuosina huimia kävijämääriä eri puolilta Suomea. Tapahtuma on rakastettu ja odotettu osa Jyväskylän tapahtumatarjontaa.

Tämän syksyn erikoisuutena valotaidetta pääsee ihailemaan aina 2.10. asti, sillä osa teoksista jää valaisemaan maailmankuulua Jyväskylän MM-rallia, joka järjestetään tapahtumaa seuraavalla viikolla. Teoksista pidempään jatkavat mm. neljä eri valoteosta Ylistön, Mattilanniemen sekä Lutakon alueilla, joiden lisäksi myös Kirkkopuistoon rakentuva pääteos on tutustuttavissa kymmenen päivän ajan.

Tänäkin vuonna tapahtumaan saapuu taiteilijoita eri puolilta Suomea sekä ulkomailta. ETHER-nimisen pääteoksen toteuttaa tunnettu unkarilainen valotaiteilija Daniel Besnyõ työryhmänsä kanssa Kirkkopuistoon. Puistoa ja kaupunginkirkkoa mystifioiva teos ammentaa inspiraatiota apostoli Pietarin ja Paavalin patsaiden tarinasta sekä sisäisestä valosta. Teos huokuu futuristista tunnelmaa, kun vahvat valokeilat kohtaavat valoa heijastavat lasiveistokset, eteerisen savun ja sävelletyn äänimaiseman.

Tapahtuman ohella kävijät saavat ihastella Valon kaupungin noin 100 pysyvää valaistuskohdetta. Esimerkillisesti ja kiinnostavasti valaistut kohteet ovat olennainen osa Jyväskylän infrastruktuuria ja kaupunkikuvaa - siltoja, puistoja, julkisivuja ja taideteoksia. Pysyvistä kohteista ja Valon kaupunki -hankkeesta saa tietoa kätevästi uuden Valon kaupunki -mobiilisovelluksen avulla, sillä sinne on merkitty selkeästi pysyvien valaistuskohteiden sijainnit ja lisätiedot. Sovellus on saatavilla Android-version lisäksi tänä syksynä myös AppleStoresta.

Valon kaupunki -tiimi seuraa virallisia koronatiedotteita ja rajoituksia. Tapahtuman järjestelyillä pyritään varmistamaan turvallinen kävijäkokemus kaikille. Yleisöä opastetaan mobiilisovelluksen, esitteen ja some-tiedotuksen avulla, kulkureitit järjestetään aiempaa väljemmiksi ja tapahtumakohteisiin voi tutustua omatoimisesti usean päivän aikana, jotta vältettäisiin pahimpien ruuhkien syntyminen. Valon kaupungin FB-sivulla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja mahdollisista muutoksista.

Tapahtuman järjestäjä
Valon kaupunki, Jyväskylän kaupunki
+358 400 642 364
Tapahtuman kaupunginosa: