Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kiertyvä, monivärinen elementti punaisesta violettiin muuttuvalla taustalla
to-la 23.-25.9. klo 11-22

Valon kaupunki taidemuseossa

Taidemuseo tarjoaa Valon kaupungin aikana värikylläistä kuvataidetta iltakymmeneen saakka.

Taidemuseon syksyn päänäyttely Värinäkyjä esittelee taidemaalari Yrjö Saarisen räiskyvistä väreistään tunnettua tuotantoa laajasti. Maalauksissa kivien pinta hehkuu vaaleanpunaisena, iho vihertää ja violetit ja oranssit hevoset kirmaavat. Näyttelysaleissa voi nauttia todellisesta värikylvystä myös seinien saatua uusia voimallisia sävyjä. Osana näyttelyä nähdään myös nykytaidetta Emmi Kalliolta, Teemu Mäeltä, Jukka Korkeilalta ja Ulla Virralta. Esillä on myös Mikko Auerniityn ja Juho Yläjärven Tourujoki-video.

Taidetila Ilmiössä esitellään väriteorioita ja voit kokeilla, miten saat aikaan värillisiä varjoja. Ilmiön pimeässä tilassa on esillä Pink Twinsin kokeellinen, jatkuvasti muuntuva, kaleidoskooppimainen mediainstallaatio Miracle (2012). Pink Twins on helsinkiläisten taiteilija-muusikko-veljesten Juha (s. 1978) ja Vesa Vehviläisen (s. 1974) duo.

Taidemuseon aulassa on esillä muotoilija Jonas Hakaniemen Mental charge -teos, jossa yhdistyvät valo, väri ja musiikki. Säädä tauluun oma voimavärisi miljoonista väreistä, ja laita kuulokkeet korville. Taideteos nautitaan istuen ja rauhoittuen.

Elisa Heinosen digitaalinen videoteos Havaintoja on esillä Kauppakadun ikkunassa tapahtuman ajan. Teos kertoo Heinosen arkipäiväisistä synesteettisistä näköhavainnoista. Heinonen kokee värit ja muodot näköaistimuksen lisäksi kuuloaistimuksina, äänet ja musiikin tuntoaistimuksina sekä sanat visuaalisina kokemuksina. Teos on syntynyt kuvankäsittelyohjelmien, videoeditorien ja värien manipuloinnin avulla. Elisa Heinonen (s.1990) on jyväskyläläinen ja opiskelee tällä hetkellä visuaalista pelisuunnittelua Tampereella.

Taidemuseon tarjonta alkaa jo Kauppakadulta, jossa pinkki ystävämme Local Jam on valaistu houkuttelevasti.

Tapahtuman järjestäjä
Jyväskylän taidemuseo
050 577 2721
Tapahtuman osoite
Kauppakatu 23