Hyppää pääsisältöön
Kuva
16.9.2021 17.00–18.30

Jyväskylän Syksy - rakkaus

Rakkaus voimauttaa ja rassaa, sitoo ja vapauttaa. Kaunokirjallisuus ja aivokuvat paljastavat armotta sen eri puolet ja vaikutukset. Onkohan rakkaus etupäässä kahden välinen sydämen, aivojen ja hormonihyökyjen asia, vai vaikuttaako se lisäksi laajasti kulttuurissa ja yhteiskunnassa? 

Tutkimusprofessori, psykiatri Timo Partonen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta   ja filosofian tohtori, kirjailija Eeva Rohas keskustelevat. Puhetta johtaa päätoimittaja Elias Krohn.   

 

Jyväskylän Syksy 2021 – teemana dialogi

Kaikille avoin webinaarisarja Katriina Kajannes 70 -juhlasyksy. Tapahtuman suojelija on pianisti, pedagogi, filosofian maisteri Eila Tarasti (o.s. Tahvonen). Keskustelujen puheenjohtajana toimii päätoimittaja, valtiotieteiden maisteri Elias Krohn.

 

Tapahtuma on hyväksytty osaksi Tutkitun tiedon teemavuotta.

Järjestäjä on Lassi Nummen seura ry yhteistyössä Kulttuurivihkojen kanssa.  

 

 

Jyväskylän Syksy on kaikille avoin kulttuuritilaisuuksien ja keskustelujen sarja. Poikkeusaikana tapahtuma uudistuu: Lassi Nummen nimikkoseura järjestää sen etätilaisuuksina. Kulttuurikeskustelut tulevat tuhansien ulottuville. Tämänvuotinen Jyväskylän Kevät tavoitti tuhansia ihmisiä.

Jyväskylän Syksy painottaa dialogisuutta perusasiana yksilön ja yhteisön elämässä ja tienä entistä avoimempaan ja tasaveroisempaan, uutta luovaan ymmärrykseen, toimintaan ja kulttuuriin. Tapahtuma tarjoaa avointa ja ilmaista, tiedepainotteista kulttuuritoimintaa, johon on helppo tulla mukaan. Aiheita ovat mm. rakkaus, rauhantyö, koulutus, dialogisuus runoudessa ja keskustelun tarpeet kansalaistoiminnassa.

Pääosa esiintyjistä on jyväskyläläisiä tai aiemmin täällä tai muualla Keski-Suomessa vaikuttaneita huippuosaajia, professoreita, tohtoreita jne. Jyväskylä on Eila Tarastin (o.s. Tahvonen) koulukaupunki. Eeva Rohas on jyväskyläläinen romaani- ja draamakirjailija, kulttuurivaikuttaja ja Jyväskylän yliopistossa väitellyt tieteentekijä. Matti Kuhna väitteli Jyväskylän yliopistossa Marko Tapiosta. Ahti Ruoppila on ansioitunut jyväskyläläinen kulttuurivaikuttaja ja Yannick Lahti jyväskyläläis-italialainen tieteentekijä. Ilkka Hirvi toimi pitkään Saarijärven kirjaston johtajana. Eero Tarasti ja Tarmo Kunnas ovat ansioituneet Jyväskylän yliopiston professoreina.

Tapahtuman järjestäjä
Lassi Nummen seura ry
Tapahtuman osoite
Etätilaisuuteen voi osallistua zoomissa tai seuraavassa osoitteessa: https://www.facebook.com/Jyv%C3%A4skyl%C3%A4n-Syksyn-ohjelma-743643943020594