Hyppää pääsisältöön
Kuva
14.10.2021 18.00

Kirjasto LIVE! Tuomas Paukku

Kirjasto LIVE! -illassa vierailee soolokeikalla kitaristi Tuomas Paukku. 

Tuomas Paukku on Jyväskylän musiikkielämässä vahvasti vaikuttava kitaristi, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja. 37- vuotias muusikko on opiskellut musiikkia Ala-Keiteleen musiikkiopistossa, Jyväskylän ammattiopiston konservatoriolla ja Tukholman Kungliga Musikhögskolanin jazzosastolla.

Paukun tämän hetken pääprojektit ovat omaan sävellystuotantoon keskittyvä nykyjazzyhtye Tuomas Paukku Scription sekä jyväskyläläisistä jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä Jazz Jkl Collective –kokoonpano. Hän myös säveltää aktiivisesti; tällä hetkellä työn alla on seuraavan levyn viimeistely ja alati kehittyvän sooloteoksen uudistaminen. Paukun omien yhtyeiden levytyksiä on julkaistu kaksi.

Viime vuosina Paukku on toiminut aktiivisena organisaattorina kotikaupunkinsa livejazztoiminnassa. Paukun luotsaama Jazz Jkl ry -yhdistys on käynnistänyt korkeatasoisen, tuoreinta kotimaista jazzia esittelevän Jazz Jkl Live -konserttisarjan. Perinteisempään jazziin keskittyvällä, kuukausittain järjestettävällä Jazz Jkl Collectiven klubilla kuullaan usein kiinnostavia solistivieraita läheltä ja kauempaakin.

Kirjasto LIVE! -konsertissa Paukku esiintyy soolona, nivoen sulavasti yhteen omaa musiikkiaan, jazzia ja klassista musiikkia.

Konserttipaikkana on Jyväskylän pääkirjaston musiikkiosasto, 3. krs.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tapahtuman järjestäjä
Jyväskylän kaupunginkirjasto
Tapahtuman osoite
Vapaudenkatu 39-41, Jyväskylä
Pääkirjaston musiikkiosasto, 3. krs.
Asiasanat:  
Tapahtuman kaupunginosa: