5.12.2019 18.0022.00

Suomalaisen musiikin konsertti ja Itsenäisyyspäivän tanssiaiset

Tervetuloa virittäytymään Itsenäisyyspäivän tunnelmaan Suomalaiselle musiikkikampukselle - Itsenäisyyspäivän aattoa vietetään Suomalaisen musiikin konsertin ja tanssiaisten merkeissä!

Aika: 5.12. klo 18 Konsertti & klo 19.30 Tanssiaiset
Paikka: Siltasali, Suomalainen musiikkikampus
Liput ovelta: Yhteislippu 8€, konserttilippu 5€, tanssiaislippu 5€.

Suomalaisella musiikkikampuksella juhlitaan torstaina 5.12. Suomalaisen musiikin konsertin ja Itsenäisyyspäivän tanssiaisten merkeissä. Tapahtuma juhlistaa Itsenäisyyspäivän ohella Suomalaisen musiikin päivää, jota vietetään Sibeliuksen syntymäpäivänä 8.12. Tapahtuma aloitetaan juhlavasti Suomalaisen musiikin konsertilla ja juhlintaa jatketaan tanssin askelin. Yleisö voi ostaa joko edullisen yhteislipun konserttiin ja tanssiaisiin, tai osallistua erikseen vain konserttiin tai tanssiaisiin.

Suomalaisen musiikin konsertissa esiintyvät lahjakkaat Suomalaisen musiikkikampuksen opiskelijat; esiintymässä ovat niin Rita Varosen luotsaama JAMKin Kapubändi, Kipinät-kuoro, Kultakielellinen-kanteleryhmä sekä useita pienempiä duokokoonpanoja. Ohjelmassa on niin klassisia sävellyksiä kuin kevyempääkin musiikkia. Konsertissa kuullaan sävellyksiä mm. Armas Järnefeltiltä, Ilmari Hannikaiselta, Erkki Melartinilta, Joonas Kokkoselta ja Jean Sibeliukselta. Konsertissa kuullaan myös Musiikkikampuksen muusikko-opiskelijan, Frans Veskoniemen oma teos Viidakkorummut op. 21. Lisäksi Musiikkikampuksen ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön Uponnut kaupunki –suurprojekti soi myös tässä konsertissa, sillä ohjelmassa on Heikki Suolahden kaksi teosta Heinäkuun Sade ja Hyökyaalto.

Konsertin jälkeen juhlat jatkuvat perinteisillä Itsenäisyyspäivän tanssiaisilla ja myös yleisö pääsee siirtymään katsomosta tanssilattialle paritanssien pyörteisiin Jamkin livebändien tahdittamana. Tansseja löytyy niin humpasta tangoon ja ennen tositoimia tanssin askeleita pääsee harjoittelemaan tanssikurssilla. Nyt on mahdollisuus juhlia upein iltapuku päällä, mutta toki myös hillitympi pukeutuminen käy laatuun. Tärkeintä, että asussa on mahdollista veivata letkajenkka, jos toinenkin. Tapahtuma on alkoholiton.

Konsertin järjestää Suomalaisen musiikkikampus ja tanssiaiset opiskelijoiden ainejärjestöt Pedaali, Trioli, Corpus ja Jammaus.

Tapahtuman hinta: 

Liput ovelta: Yhteislippu 8€, konserttilippu 5€, tanssiaislippu 5€. Opiskelijoille on ennakkoon myynnissä yhteislippua hintaan 6€.

Tapahtuman osallistujamäärä: 
200
Tapahtuman järjestäjä: 
Suomalainen musiikkikampus
040 836 8912
Tapahtuman osoite: 
Pitkäkatu 19-21
Siltasali / Suomalainen musiikkikampus, Pitkäkatu 19-21 (Gradia)
Tapahtuman www-sivut: 
Tapahtuman Facebook-osoite: 
Tapahtuman kaupunginosa: