21.11.2019 19.00

Iro Haarla Quartet

Charles Gilin tuottama Vapaat äänet -agentuurin kiertue. Pianisti, säveltäjä, sovittaja Iro Haarlan kvartetti perustuu Haarlan sävellyksiin. Kokonaisuuden ja tunnistettavan soinnin takaa pitkäaikainen yhteistyö yhtyeen jokaisen muusikon kanssa. 

Abstraktien ja dissonoivienkin harmonioiden kautta musiikin päämääränä on aina kauneus, koskettavuus ja rauha. - esimerkkejä vuosien varrelta Haarlan musiikillisesta maailmasta löytyy mm. kolmelta ECM-levytykseltä, yhteistyöstä Juhani Aaltosen kanssa mm. duo-levytykseltä Kirkastus (TUM Records 2015) ja teoksista UMO Jazz Orchestralle.

Tuore kvartetti esiintyi Pori Jazzien Lokkilavalla kesällä 2018, ja Helsingin Sanomissa Harri Uusitorppa kirjoitti konsertista seuraavaa:
”Pianisti Iro Haarla kirkasti Lokkilavalla rooliaan omaäänisenä säveltäjänä. (…) Konsertti kirkasti jälleen Haarlan roolia säveltäjänä, jonka tyylistä ei voi enää erehtyä. Ja hienoa, että hän sai tavoittaa hymnimäisillä ja hiljentävillä teoksillaan nyt uusia kuulijoita myös Pori Jazzissa.” ,
Helsingin sanomat 21.7.2018

Vapaat äänet –kiertue toteutetaan yhteistyössä Suomen Jazzliiton kanssa.

Kokoonpano:
Iro Haarla, piano, sävellykset 
Ulf Krokfors, kontrabasso 
Markku Ounaskari, rummut 
Juhani Aaltonen, tenorisaksofoni, huilu

Tapahtuman hinta: 

Liput ennakkoon Tiketistä alk. 16,50 € ja tuntia ennen ovelta 18 €.

Tapahtuman järjestäjä: 
Äänekosken kulttuuritoimi
040 186 3276
Tapahtuman osoite: 
Sirkanpolku 3, Äänekoski
Suolahtisali
Tapahtuman www-sivut: