24.9.2020 20.0021.00

Tanssin Aika -festivaali: Actions x Figures

Millaisia maskuliiniseksi oletetun ruumiin kehollisuudet ja toimijuudet voivat olla vuonna 2020? Voiko maskuliinisuuden määritelmiä paeta tai uudelleenkirjoittaa? Miten maskuliiniseksi oletettu ruumis katsoo tai kuinka sitä katsotaan?

Koreografi Mikko Makkosen johtaman työryhmän teos Actions x Figures lähtee liikkeelle hypermaskuliinisuuden ilmiön kriittisestä tarkastelusta ja sen purkamisesta. Hypermaskuliinisuudella (eng. hypermasculinity) tarkoitetaan maskuliinisuuden sosiaalista ja kulttuurista rakentamista muun muassa aggressiota, voimaa, seksuaalisuutta sekä rajattuatunneilmaisua korostamalla.

Teos pyrkii riisumaan hypermaskuliinisen kuvaston kärjistyneisyydestään ja kapinoimaan kehollisesti. Se oireilee, reflektoi, etsii kehollisen olemisen tasapainoa sekä ravistelee määreitä moniäänisesti.

Actions x Figures on tutkielma, joka motivoituu henkilöhistorioista, kehonkuvista, kehollisista laaduista, kulttuurisista toistoista, vuorovaikutussuhteista sekä yksilöllisestä ja yhteisestä ruumiista, niiden merkitysten synnystä ja luennasta.

Kohderyhmä: yläasteikäisistä ylöspäin (13+)

Tapahtuman hinta: 

Liput 24/12e

Tapahtuman osallistujamäärä: 
40
Tapahtuman järjestäjä: 
Keski-Suomen Tanssin Keskus ry
045 344 5136
Tapahtuman osoite: 
Keskussairaalantie 2
Ilokivi-venue
Tapahtuman www-sivut: 
Tapahtuman Facebook-osoite: