01. - 28.02.2021 (Ma-La 18-23)

Äiti ja Tytär Baarissa - Taidenäyttely

Kahden taiteilijan yhteisnäyttely.

Äiti Ayten Köse on tehnyt maalauksia ja karikatyyrejä jo 50 vuoden ajan. Hänen töitään on ollut mukana n. 100 yksityis- ja ryhmänäyttelyssä eri puolilla maailmaa, esim. Turkissa. Ayten Köse kertoo töistään:
“Täyttyminen ja tyhjeneminen: Kaikkialla minne katson, näen värejä, viivoja. Tilanteet ja tapahtumat, joita todistan, jättävät jälkiä ja kerrostumia sieluuni. Näiden kerrostumien alkaessa painaa, siirrän niitä pinnoille värien ja viivojen avulla. Vähäksi aikaa rauhoitun, mutta uudet kerrostumat synnyttävät uutta kipua ja taas uusia töitä. Ajatukset kääntyvät visuaalisiksi ja saavat uuden ekspressionistisen ulottuvuuden. Elän tässä kiertokulussa ja näin todistan elämää.”

Tytär Dicle maalaa ja piirtää harrastuksenaan, yliopiston tutkimustyönsä ohessa. Hän on asunut Suomessa yli 7 vuotta ja hän työskentelee post-doc tutkijana tietojärjestelmätieteen alalla. Taide muodostaa tärkeän osan hänen elämässään. Hän uskoo että havaintokyky, jota tarvitaan piirtämisessä vahvistaa hänen tutkimustyötään.

Näyttelyn voi katsoa 1. - 28.02.2021 Vakiopaine baarissa.
Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Lisää tietoa:
www.aytenkose.com
www.dicleberfin.com

Tapahtuman järjestäjä: 
Dicle Berfin Köse
041 486 9892
Tapahtuman osoite: 
Vakiopaine Baari
Kauppakatu 6, 40100, Jyväskylä
Tapahtuman Facebook-osoite: