Skip to main content
Image
Mustekynä ja luonnosta saadulla musteella koristeltuja kortteja.
3.12.2021 18.00–20.30

Etätyöpaja: Trendien aallonharjalla – mustetta ja painoväriä bioroskiksesta

Oletko aina halunnut tutustua kasvivärjäämiseen, mutta et ole tiennyt mistä aloittaa? Suomen käsityön museon ja tekstiilitaiteilija Ulla Lapiolahden etätyöpaja tarjoaa oivan tilaisuuden sukeltaa luonnosta saatavien väriaineiden pariin ja toteuttaa niillä pieniä painotöitä. Maksulliseen työpajoihin tulee ilmoittautua ennakkoon.

Mustepajassa kurkkaamme bioroskikseen ja käytämme väriaineena sen antimia; kulutuksemme sivuvirtoja. Ennakkotyöskentely koostuu mm. kasvimateriaalin keräämisestä ja väriliemen keittämisestä. Yhteisessä verkkopajassa valmistamme väriliemestä mustetta, jolla voit kirjoittaa, piirtää tai leimasinkuvioida paperia. Kokeilemme myös pikkuylläriä eli värin muuttamista pH:n avulla! Maksulliseen pajaan tulee ilmoittautua etukäteen 10.11. mennessä https://www.lyyti.fi/reg/mustepaja 

Trendien aallonharjalla – mustetta ja painoväriä bioroskiksesta -työpaja on suunniteltu niin, että työskentely kotona onnistuu ilman sen ihmeempiä välineitä. Ennakkotyöskentely ohjeet lähetetään ilmoittautuneille ilmoittautumisajan päätyttyä ja se koostuu esimerkiksi kasvien keräämisestä, kankaan pohjustamisesta tai väriliemen keittämisestä. Työpajoja varten osallistujille lähetetään ohjeet ja tarvikepaketit kotiin ennen työpajan alkua. Kukin työpaja maksaa 40 €, ja osallistumismaksu laskutetaan osallistujilta. 


 

Event price

Osallistumismaksu 40€

Event organizer
Suomen käsityön museo
0142664370
Event turnout
30