11.10.2020 15.0017.00

Nikolai Grohovski -consert

Russian bassbariton Nikolai Grohovski plays classical gypsymusic with russian style.

Venäläinen bassobaritoni Nikolai Grohovski esittää Palokan Pelimannitalolla venäläistyyliin tehtyjä tulkintoja klassikoiksi muodostuneista mustalaissävelmistä.

Nikolai Grohovski on Suomessa asuva venäläinen bassobaritoni, joka jatkaa Ivan Rebroffin, Fjodor Shaliapinin ja muiden venäläisten suurten laulajien viitoittamaa tietä. Opiskellessaan 1987 Leningradin Konservatoriossa Nikolai Grohovski voitti Riian kansainvälisen laulukilpailun. Valmistuttuaan Konservatoriosta 1991, hän siirtyi opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan.
Grohovski on ehtinyt kiertää paljon pitkin maailman oopperataloja. Klassisen musiikin ohella hän on kokenut venäläisen musiikin tulkitsija, jonka ohjelmistoon kuuluvat niin nostalgiset romanssit kuin kasakka- ja kansanlaulutkin. Erinomainen laulutekniikka, kaunis äänenväri ja välitön esiintymistapa ovat tuoneet hänelle lukuisia ihailijoita Suomessa ja muualla Euroopassa.

Tsaarinajan venäläiset kappaleet ja mustalaisromanssit ovat lähtöisin 1800-luvulta ja ne ovat eläneet venäläisissä kansanlauluissa halki vuosikymmenien. Ne herättävät edelleen ihastusta melodisuudellaan, haikeudellaan ja herkkyydellään.

Pelimannitalon konsertissa kuullaan muun muassa laulut Tummasilmät, Kaksi kitara, Latso divo, romale. Esityskielet ovat venäjä ja mustalaiskieli.

Liput 15 euroa, sisältää kahvituksen.
tiedustelut ja varaukset: jkl.kamu@gmail.com, p. 044 270 4250

Event organizer: 
jyväskylän kansanmusiikkiyhdistys
+358 44 270 4250
Event address: 
saarijärventie 71
Palokan Pelimannitalo
Event Facebook page: 
Event district: