Skip to main content
5.11.2021 18.00

Virtuoosit irti – romanialaisen kansanmusiikin jäljillä

Virtuoosiyhtye Finngips saapuu Jyväskylään!

Finngips pitää Suomalaisen Musiikkikampuksen opiskelijoille suunnatun Kamarijamit-improvisaatiokoulutuksen päätteeksi konsertin Hannikaissalissa. Konsertti on osa Soiva Keski-Suomi -konserttisarjaa ja se toteutetaan yhteistyössä Gradian kanssa.

Konsertin etkot klo 17.30 Musiikkikampuksen opiskelijoiden Kamarijamit
Liput 15/5€ (opiskelijat ja työttömät) tuntia ennen ovelta.
Varaukset www.soivakeskisuomi.fi
Gradian musiikinopiskelijat ja taiteen perusopetuksen oppilailla vapaa pääsy.

Finngipsin tarina alkoi 2000-luvun alussa, kun klassiset muusikot, viulisti Eeva Oksala ja haitaristi Sami Varvio, tapasivat pirkanmaalaisessa romanimusiikkiyhtyeessä. Syntyi välitön musiikillinen yhteys ja sammumaton kipinä ilmaisuvoimaista, spontaania ja vauhdikasta romanimusiikkia kohtaan. Vuonna 2004 Oksala ja Varvio perustivat oman, virtuoosiseen instrumentaalimusiikkiin keskittyvän, Finngips-yhtyeen.
Kansanmusiikkivaikutteiseen virtuoosimusiikkiin erikoistunut Finngips soittaa omien sävellystensä lisäksi mm. itäeurooppalaista kansanmusiikkia ja salonkimusiikkia. Riskinotto, vahva yleisökontakti ja improvisaatio ovat erottamaton osa Finngipsin esiintymisiä: koskaan ei voi täysin tietää mitä tapahtuu.

Finngips on esiintynyt Suomessa mm. Musiikkitalon Camerata-salissa, Kaustinen-salissa, Nokia-salissa, Tampere-talossa, Maailmantango-festivaalilla ja Kaustisen kamarimusiikkiviikoilla. Lisäksi yhtye on ollut konserttikiertueella Virossa, Ruotsissa ja Saksassa.

Viulisti Eeva Oksala on Jyväskylän ammattikorkeakoulun viulunsoiton lehtori. Oksala on valmistunut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta maisteriksi vuonna 2009 ja tohtoriksi vuonna 2018. Solistina, kamarimuusikkona ja orkesterimuusikkona viime vuosikymmenet toiminut Oksala on erikoistunut kansanmusiikkivaikutteiseen klassiseen ohjelmistoon.

Harmonikkataiteilija Sami Varvio toimii monipuolisissa työtehtävissä esiintyjänä, pedagogina ja säveltäjänä. Varvio on valmistunut Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi (2010) ja Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi (2011). Vuodesta 2013 lähtien Varvio on toiminut Pirkan opistossa musiikin suunnittelijaopettajan virassa.

Event price

Konsertin etkot klo 17.30 Musiikkikampuksen opiskelijoiden Kamarijamit
Liput 15/5€ (opiskelijat ja työttömät) tuntia ennen ovelta.
Varaukset www.soivakeskisuomi.fi

Event organizer
Soiva Keski-Suomi
050-5665895
Event address
Pitkäkatu 18-22, Jyväskylä
Event turnout
150
Event district: