Klarinetistit Kristjan Parts ja Gil Shaked-Agababa
23.10.2019 12.0013.00

Day Concert: Shaked + Parts

Jaan Ots, conductor                                                                                          
Gil Shaked-Agababa, clarinet
Kristjan Parts, basset horn

Christian Cannabich: Symphony D major
Felix Mendelssohn: Concert Piece no 1 for basset horn and clarinet
Heino Eller: Five pieces for string orchestra

Gil Shaked-Agababa ja Kristjan Parts ovat Jyväskylä Sinfonian lyömätön klarinettipari. Huikean taitavat soittajat astuvat tänään tavanomaisilta paikoiltaan orkesterin eteen ja loihtivat yleisön kuultavaksi Felix Mendelssohin konserttikappaleen klarinetille ja basettitorvelle. Tulisesta kilpailusta aina helliin melodioihin ulottuvan teoksen Mendelssohn sävelsi alun perin erästä isä-poika–klarinettiduoa varten. Konsertin johtaa nuori virolainen kapellimestari Jaan Ots, jonka ura on lupaavassa nousukiidossa. Sibelius-Akatemiasta valmistunut Ots on toiminut mm. Radion sinfoniaorkesterin apulaiskapellimestarina ja suuntautuu nyt vahvasti kansainväliselle musiikkikentälle. Virolaista väriä konserttiin tuo Heino Ellerin teos viisi kappaletta jousiorkesterille.

Konsertin avaa saksalaisen Christian Cannabichin sinfonia D-duuri. Tämä hieman vähemmän tunnettu säveltäjä kuului Mozartin hyviin ystäviin, ja Mozart ihaili hänen sävellyksiään varauksettomasti ottaen niistä myös vaikutteita omiin teoksiinsa joko tietoisesti tai tiedostamatta.

Lyhyet juonnetut päiväkonsertit sisältävät osan iltakonserttien ohjelmasta. Päiväkonsertit ovat kestoltaan noin tunnin, eikä niissä ole väliaikaa – tule kokemaan musiikkielämys vaikka lounastunnillasi! Teatterin lämpiössä voit myös nauttia lounasta tai päiväkahveja ennen tai jälkeen konsertin.

Event price: 

Lippu.fi: 17,50 / 14,50 / 8,50 € + handling fee 1 €  
Theatre ticket office: 15 / 13 / 7 €

Event organizer: 
Jyväskylä Sinfonia
Event address: 
Vapaudenkatu 39, Jyväskylä
Jyväskylä City Theatre
Event website: 
Event Facebook page: