Kuusi naista rivissä.
10.12.2019 19.00

Calendar girls

Kalenteritytöt

Firth – Sulonen

Lämpimän humoristinen tarina naisten välisestä ystävyydestä, rakkaudesta ja kaipauksesta sekä itsensä ylittämisestä.

Kalenteritytöt on tositapahtumiin perustuva tarina keski-ikäisistä naisista, jotka kaikki kuuluvat naisyhdistykseen, mutta lähinnä käyttävät kaikkea sitä leipomista, maalaamista ja hillon tekoa tekosyynä sekoillakseen yhdessä. Kun yksi ystävistä joutuu yllättäen hyvästelemään miehensä, päättävät naiset tehdä itsestään alastonkalenterin kerätäkseen rahaa ostaakseen syöpäosastolle uuden sohvan.

Kalenterista tuleekin sensaatio ja naiset huomaavat joutuneensa melkoiseen pyöritykseen. Ystävyys on koetuksella ja naiset huomaavat kalenterinteon paljastavan heistä muutakin kuin vain paljasta pintaa.
Äänekosken Teatteriin näytelmän ohjaa viime vuosien menestysnäytelmät Suurenmoista! ja Pokka pitää ohjannut Kirsi Sulonen.

Tim Firthin ajatuksia herättävässä, komediallisessa näytelmässä kyytiä saavat käsitykset siitä, miltä keski-ikäisen naisen tulisi näyttää ja kuinka hänen tulisi käyttäytyä. Julkisuuden valokeilassa alkaa myös hahmottua se, mikä elämässä loppujen lopuksi on tärkeää ja kuinka arvokasta on tosiystävyys.

Kalenteritytöistä on tehty myös vuonna 2003 Nigel Colen ohjaama brittiläinen elokuva, jonka jälkeen näytelmää on esitetty ympäri maailmaa. Näytelmän esitysoikeuksiin on kirjattu, että yhden esityksen tuotto ohjataan leukemian tutkimukseen eli Kalenterityttöjen tarina elää yhä.

Äänekosken Teatteri on tehnyt sopimuksen, jonka mukaan yhden esityksen tuotto ohjataan Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen Ääneseudun paikallisosastolle. Äänekosken Teatteri tekee myös kalenterin, jonka myyntituotosta puolet lahjoitetaan Keski-Suomen keskussairaalan tukisäätiölle ja kohdennetaan syöpätaudeille.

Event price: 

Liput 15 € /Eläkeläiset, työttömät 12 E.

Ryhmille väh. 20 henkilöä lippu vain 10 € /hlö

VAIN KÄTEISMAKSU.
Smartum setelit/ E-Passi käy maksuna.
E-Passin toimipaikkakoodi on 48265.

Event organizer: 
Äänekosken teatterin kannatusyhdistys ry
+358 41 716 9740

Series events

Calendar girls

11.12.2019 19.00

Calendar girls

7.12.2019 19.00
Event address: 
Kalevankatu 2, Äänekoski
Äänekosken Teatteri