Skip to main content
Image
Käsityöläisten joulutorin tunnelmaa vuodelta 2019.
11.12.2021 11.00–18.00

Artisans Christmas Market 2021

Suomen käsityön museon joulunaikaa värittävä Käsityöläisten joulutori tekee taas lahjojen löytämisestä vähän helpompaa la–su 11.–12.12.2021. Viikonlopun aikana on helppo löytää uniikit, suomalaiset käsityölahjat niin itselle kuin perheelle tai kaverillekin. Joulutorille on vapaa pääsy!

Jo yli 20 vuotta samalla sijainnilla järjestetty Käsityöläisten joulutori järjestetään vuoden tauon jälkeen. 
Tämän vuoden joulutorin myyjät valittiin jo vuonna 2020, mutta tapahtuman peruunnuttua heille tarjottiin etuajo-oikeus joulutorille tänä vuonna. Muutama täydentävä valinta tehtiin vielä syksylläkin.

Joulutorin tarjonta perustuu laadukkaaseen käsityöhön, tuotteen tekijän ja käyttäjän kohtaamiseen ja lämpimään tunnelmaan jouluisessa kahviossa, jossa on hyvä pysähtyä hetkeksi nauttimaan kupponen kuumaa ja nuuskimaan joulun tuoksuja.  Kahviosta vastaa tänäkin vuonna Maanpuolustusnaisten liiton Keski-Suomen piiri ry. 

Käsityöläisten joulutorilla on tänä vuonna 18 käsityöläistä ja muotoilijaa myymässä tuotteitaan. Mukana myyjissä on jälleen eniten korunvalmistajia, mutta myös kierrätys- ja ylijäämämateriaalien hyödyntäminen korostui. Joulutorin valikoimaan saapuukin käsin valmistettuja asusteita ja vaatteita, puu- ja emalituotteita, keramiikkaa, käsin sidottuja kirjoja kuin sisustustuotteitakin. Keski-Suomi on valittujen joukossa vahvasti edustettuna, mutta tuottajia on mukana myös Mikkelistä, Helsingistä, Savosta ja Pohjanmaalta.  

Käsityöläisten joulutori tarjoilee modernia ja käsin kosketeltavaa joulutunnelmaa viikonlopun aikana yli 4000 kävijälle. Joulutori tarjoaa uniikkia tunnelmaa, lämpimiä kohtaamisia tuotteiden valmistajien ja niiden käyttäjien välillä ja tietenkin runsaasti laadukkaita suomalaisia käsin valmistettuja tuotteita. 

Tervetuloa löytöretkelle suomalaisen käsityön pariin joulutorille, josta löytyy tuotteita kaikille kukkaroille. 

Museossa on voimassa maskisuositus ja museo noudattaa Jyväskylän kaupungin, hallituksen ja AVI:n säädöksiä turvallisen tapahtuman toteuttamiseksi.
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi 3.12. uudet kokoontumisrajoitukset mm. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle, jolloin kiellettiin kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille Suomen käsityön museo ottaa käyttöön koronapassin. Koronapassia voidaan edellyttää kaikilta 16-vuotta täyttäneiltä. 

Koronapassina toimii yksi seuraavista:

  • Todistus 6kk sisällä sairastetusta koronaviruksesta
  • Koronarokotustodistus (2 annoksesta)
  • Negatiivinen koronatestitulos enintään 72h aikaisemmin otetusta näytteestä.

Lisätietoa koronapassista: https://www.kanta.fi/usein-kysyttya-koronapassista

+358 142664370
Event address
Kauppakatu 25, Jyväskylä