Hyppää pääsisältöön
Kuva
Sarjakuva, jossa kerrotaan koulusta
Pidän bosnian kielen tunnilla opiskelusta koska siellä saan oppia kivasti/hauskaa pitäen kieltä joka on tärkeää minulle muiden tunnilla olevien kanssa."
Kuva
Sarjakuva, jossa kerrotaan koulusta

Pidän bosnian kielen tunnilla opiskelusta koska siellä saan oppia kivasti/hauskaa pitäen kieltä joka on tärkeää minulle muiden tunnilla olevien kanssa. Joka tunnilla on jotain kiinnostavaa tekemistä ja siellä ei tule tylsää helposti. Olen myös käynyt tunneilla hetken, niin on kiva nähdä tuttuja aina kun tulee sinne. Tunnilla mieluiten teen jotain askarteluun tai piirtämiseen liittyviä asioita koska pidän tehtävistä, joissa voin olla luova ja tehdä jotain mitä teen myös usein esimerkiksi kotona. Piirtäminen on minulle hyvin tärkeää, koska se antaa minulle mahdollisuuden ilmaista mielikuvitustani ja ajatuksiani paremmin. 

Sarjakuvan tekeminen oli mukava prosessi. Olen tehnyt pienenäkin paljon sarjakuvia, mutta en oikein hyviä. Olen tehnyt pari kertaa myös digitaalisia sarjakuvia mutta minulla on vielä paljon opittavaa. Tuon sarjakuvan tekemisen jälkeen olen oppinut enemmän piirtämisestä. 

Piirtäminen myös auttaa minua hiukan kielen oppimisessa joten opin myös hieman sarjakuvan tekemisen prosessin aikana. Piirtäminen on minulle tietenkin helpompaa kun kielen oppiminen mutta kielen oppiminenkin on helpompaa jos piirtämisen voi jotenkin liittää siihen.  

Opin lasten oikeuksista samalla enemmän kuin ennen. Koulussa ollaan myös puhuttu lasten oikeuksista mutta sarjakuvan tekemisen aikana opin myös muutamia uusia oikeuksia josta en tiennyt ennen. Mielipiteeni lasten oikeuksista on tietenkin se että jokaisella lapsella on oikeus olla oma itsensä ja ilmaista itseään miten haluaa. Tämä on minusta tärkeä aihe joten pidin sarjakuvan tekemisestä.  

Minusta on hyvin kiinnostavaa että sarjakuvani on näytetty parissa maassa. Olen hyvin kiitollinen tästä tilaisuudesta jonka olen saanut. Tulevaisuudessa olisi kiva tehdä lisää sarjakuvia ja piirrustuksia kun piirtämistaitoni kehittyy. Jatkan piirtämistä ja taitoni paranevat koko ajan. Haluan ainakin oppia saamaan paremman piirustustyylin ja tämä oli hyvä mahdollisuus näyttää taitojani ja koittaa jotain uudenlaista. Olen hyvin iloinen tästä!

Emina Sulejmanovic
Huhtasuon yhtenäiskoulu, 8E